Hızlı Tren'e ‘Viyadük' engeli

Hızlı Tren

Ankara-Kırıkkale, Kırıkkale-Yozgat ve Yozgat-Sivas arasındaki yüksek hızlı tren projesinin gecikme nedeninin Elmadağ'daki viyadüklü geçit olduğu belirtildi. AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel viyadük ihalesinin yeni yapıldığını ve bunun bir yıllı

ÇİFT HAT TREN YOLU

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Ankara-Kırıkkale, Kırıkkale-Yozgat ve Yozgat-Sivas arasında yapımına başlanan yüksek hızlı tren hattının Elmadağ bölümü 7,5 kilometrelik viyadüklü geçiş sisteminde viyadük yapımı ihalesinin yeni yapıldığını hatırlatarak, "Projede bir yıllık gecikme oldu." dedi. Yaşar Karayel, yüksek hızlı trende ana güzergâhla birlikte Kayseri bağlantı kısmının da tamamlanacağını belirterek, konuyu milletvekilleri olarak yakından takip ettiklerini belirtti. Kayseri`de kamuoyunda hızlı trenin gelmeyeceği gibi bir düşüncenin oluştuğu ve bunun doğru olmadığına dikkat çeken Karayel çift hat tren yolu yapılacağını söyledi.

HER ŞEY O YOLA BAĞLI

Karayel "Kayseri-Yerköy arası139 kilometreve bu güzergâhta hızlı tren için çift hat olarak tren yolu yapılacak. Bu kısımla ilgili planlama bitti. Projeleri tamam. Etütleri yapıldı. Sadece Ankara-Kırıkkale, Kırıkkale-Yozgat, Yozgat-Sivas ana hattına bu güzergâh bağlantı olacak. Bu güzergâh 500 milyon Euro’luk bir yatırım maliyeti oluşturuyor. Ana yol bitmeden Kayseri`ye hızlı tren yolunun yapılması Kayseri için bir getirisi olmaz. Bir anlamı da yok. Esas olan ana yolun yapılması ve ek yolun tamamlanmasıdır. O yol bitinceye kadar da Kayseri`nin hızlı tren projesi de bitmiş olacak. Her şey o yolun bitimine bağlıdır ."

ÜÇ ŞERİTLİ KÖPRÜ VAADİ

Yaşar Karayel, hızlı tren çalışmasının bir yıl gecikmesinin nedenini de şöyle açıkladı : "Bahsedilen ana güzergahtaki Elmadağı projesi bir yıldır gecikti. O bölgedeki 9 kilometrelik güzergahın 7,5 kilometresi viyadükle geçilecek. Viyadüklerin ihalesi de yeni yapıldı. 300 gün tamamlanma süresi var. Teslimi bu kadar sürecek. En az bir yıllık süre demektir. Yolun yapımı kara yolu gibi değil ve zor şartlarda yapılıyor. Eğimler hesap edilir. Gecikme ana güzergahta yaşanmıştır. Ana yol bitirilirken bu yolda bitirilecek ve hiçbir sorun olmayacak ."

40 METRELİK KAZIKLAR ÇAKILACAK

Yaşar Karayel, Kayseri hava limanının genişletilmesiyle ilgili çalışmanın devam ettiğini, Güney Çevreyolunun, en azından bir şeridinin, yılsonundan önce trafiğe açılabileceğini ifade etti. Kayseri-Ankara kara yolu şehir girişindeki köprülerin durumu hakkında da bilgi veren Karayel, "Boğazköprü mevkiinde yapılacak yeni köprüler üçer şeritli olacak. Projesi bitti. İhale tamam. Yer teslimi yapılacak. Burada köprüler olduğu bölge bataklıktır Bu nedenle bataklık alanda40 metrederinliğe kazıklar çakılacak." dedi.



1

Kırıkkale Belediyesi artık E-Devlet´te

2

Kırıkkale Silah İhtisas OSB´de İlk Temel Atıldı

3

?Boran Fırtınası? geliyor

4

Teknoloji seferberliği projesi

5

Akıllı Şehirler Platformuna Kırıkkale´den harika fikirler

6

Milli silahlarımızla destan yazıyoruz

7

KÜBTUAM´a Uluslararası TÜRKAK Akreditasyonu